Pregătirea terenului pentru gazon

Pregătirea terenului pentru gazon

6 pași de parcurs în procesul de pregătire a terenului înainte de a planta rulouri OxyGazon

Secretul oricărui proiect este o pregătire amănunțită. Etapele premergătoare plantării rulourilor OxyGazon sunt esențiale pentru ca peluza să devină așa cum ai visat-o; și merită tot efortul căci rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor inițiale.

Noul tău gazon va crește cel mai bine atunci când solul tău este pregătit în așa fel încât să încurajeze înrădăcinarea rapidă și profundă. Cumpărarea gazonului de calitate excelentă nu este suficientă pentru a asigura o peluză frumoasă. Trebuie să pregătiți solul.

O pregătire incorectă a solului va limita creșterea gazonului sănătos, va necesita multă muncă de reparare sau poate duce chiar la moartea gazonului.

Distribuirea unui îngrășământ atât înainte, cât și după plantarea rulourilor de OxyGazon natural va asigura o prindere rapidă. Pentru că știm cât de important este acest aspect și pentru că ne dorim să aveți parte de o plantare corectă pentru un gazon rezistent și ușor de întreținut, am făcut posibil acest lucru prin OxyRestart – îngrășământ cu efect rapid și eliberare lentă. Este un îngrășământ organic, care asigură hrana necesară oricărei peluze de gazon, indiferent de anotimp, potrivit în toate potrivit pentru  toate fazele de dezvoltare și întreținere, la plantare, după însămânțare și chiar și în timpul sezonului de vegetație.

Astfel că, OxyGrădinar a sistematizat etapele de parcurs în procesul de pregătire a terenului înainte de plantare și a pregătit pentru tine 6 pași simpli care vor asigura creșterea și dezvoltarea armonioasă a gazonului tău.

1. Curățarea solului

Începe prin săparea pământului și elimină orice rest de materie vegetală – iarbă, buruieni, frunze, rădăcini, crengi etc. Poți să folosești o lopată/ sapă pentru o suprafață mică sau o freză mecanică pentru a economisi timp. De asemenea, poți să aplici un erbicid, însă în acest caz trebuie să aștepți aproximativ 20 de zile până când acesta va acționa fără să îți afecteze viitorul gazon natural.

Pregătirea terenului pentru gazon

2. Măsurarea grădinii

Ca să afli de cât OxyGazon ai nevoie, este suficient să înmulțești lungimea cu lățimea. În spațiile în care grădina are forme mai ciudate, încearcă să vizualizezi întreaga suprafață identificând forme regulate mai mici și mai multe. Când ai ajuns la rezultatul final, îți recomand să ai o marjă de eroare de 5% pentru tăieturile din jurul arborilor sau altor obiecte. Ca măsurătorile grădinii tale să fie o treabă ușoară, poți apela la OxyGrădinar care te ajută cu sfaturi practice în funcție de forma grădinii tale și oferă consultanță pentru a nu întâmpina dificultăți.

Măsurarea grădinii

3. Fără pietre

Folosește o greblă sau un rotovator mecanic pentru a mărunți foarte bine pământul. Imaginează-ți că dacă o piatră este cât o cutie de chibrituri, este deja prea mare pentru a lăsa rădăcinile OxyGazon-ului să se dezvolte corespunzător.

Eliminarea pietrelor

4. Îmbunătățirea solului

Dacă solul din grădina ta este nisipos și nu are mare capacitate de absorbție a apei, adaugă materie organică precum compost sau gunoi de grajd. Dacă pământul are o textură cleioasă, lipicioasă și devine mlăștinos în perioadele ploioase, încorporează un strat de nisip de 1-2 cm (pentru a facilita drenajul) sau materie organică pentru a încuraja apariția viermilor care îl vor aera. Dacă în urma operațiunilor nu vei avea un strat de 15 cm de pământ curat și sănătos, atunci este cazul să aduci pământ de calitate.

Îmbunătățirea solului

5. Nivelare și tasare sol

Adu la același nivel toată zona pe care urmează să plantezi rulouri. Folosește o greblă și oferă importanța cuvenită fiecărui centimetru de pământ. Pentru tasare, folosește un tăvălug sau, pur și simplu, irigă. Ca improvizație, poți să folosești marginea unei scânduri. Iar cea mai la îndemână metodă este tasarea cu propria-ți greutate. Fă pași deși și mici, astfel încât să apeși pe fiecare parte de pământ. La final, schimbă sensul doar pentru a te asigura că nu mai simți sub tălpi nicio pietricică sau denivelare.

Nivelare și tasare sol

6. Fertilizare sol

Folosește un îngrășământ potrivit pentru solurile din România, un mix bogat în NPK, recomandarea lui OxyGrădinar este chiar OxyRestart. Împrăștie-l cu un dispozitiv special, precum Dispozitiv de împrăștiere semințe și fertilizanți OxyGazon, sau folosește mănuși de protecție dacă vrei să lucrezi manual. Acesta este potrivit pentru toate fazele de dezvoltare și întreținere, iar ce trebuie să ții minte este că la plantarea gazonului rulat, se distribuie uniform pe teren atât înainte, cât și după plantarea rulourilor de OxyGazon natural, pentru o prindere rapidă.

Fertilizare sol

Comunitatea OxyGrădinar

Gata? Acum solul tău este pregătit de plantare. Știm că probabil mai ai multe întrebări și nu ești singurul. De aceea am creat comunitatea OxyGazon, să vă ținem mereu la curent cu sfaturi utile și practice și de fiecare dată când întâmpinați dificultăți, OxyGrădinar să vă poată ajuta.

Lasă un comentariu