Sezonul evenimentelor – Invitație… la gazon!

Sezonul evenimentelor - Invitație... la gazon!

Parcă într-o pandemie mondială fără sfârșit, atât legată de Covid, dar mai ales de toate provocările emoțiilor noastre și ale sănătății mintale, a provocărilor financiare ale acestor ani, într-un context social mondial ce vine să încerce omul până în cel mai mic detaliu, sezonul evenimentelor a rămas să aducă bucurie. Și face asta, indiferent de context sau loc.

Se spune că oamenii binecuvântează locul dar felul în care locul special ales pentru eveniment arată, detaliile funcționalității lui, pot face o diferență majoră în succesul evenimentului și starea de bine a invitaților de orice vârstă. Fie că vorbim de evenimente restrânse acasă la curte sau unele mari unde este nevoie de închirierea unui spațiu generos sau evenimente publice, gazonul potrivit poate deveni un must-have. Gazonul adaugă atât funcționalitate, cât și atmosferă. A și nu uita… mult oxigen!

Gazonul te invită!

Gazonul este la propriu ca o invitație. Poate fi rulat la intrarea la eveniment pentru zona de cocktailuri și gustări, poate deveni un punct de focus și adunare a invitaților în cadrul unui eveniment sportiv sau cutural.

Te întrebi ce fel de gazon? De la varianta celui pentru care ai optat temporar și până la decizia de a-i invita pe oaspeți într-un spațiu unde deja ai mare grijă de un gazon rezistent cu frunză lată, toate rămân la decizia ta.

Când ne gândim la sezonul evenimentelor putem inițial să ne gândim la nunți, botezuri, mici petreceri. Indiferent că vorbim de acest tip de evenimente sau de ce nu de concerte în aer liber, evenimente de cramă cu degustare de vin sau spectacole, un covor de gazon adaugă valoare evenimentului și bucurie participanților.

Trage scaunul mai aproape!

Da, știm, există invitați dragi la orice eveniment care întrețin atmosfera sau preferă dansul până în zori dar și mulți copii, oameni în vârstă și cei care preferă o discuție lungă cu prietenii după mult timp, în defavoarea vreunei sârbe rapide. Dacă preferi dansul să știi că de rezistență ta depinde totul, gazonul va rezista cu siguranță!

Sunt mulți cei care se vor bucura cel mai mult de un spațiu unde să poată, de ce nu, păși în iarbă chiar și desculți unde codul o permite, și să supravegheze copiii jucându-se, sau să prindă din urmă povești de care nu au mai avut timp. Parcă și evenimentele de business pot aduce verdele în discuție pentru un plus de relaxare și cordialitate.

Gazonul le oferă colțul de verde și tihnă așteptat, să stea la mesele așezate pe iarbă, să-și aducă propriul scaun sau să se bucure de iarbă în funcție de tipul de activitate și eveniment.

Mai puține griji? Asumarea.

Iarbă vie are nevoi dar ne da mult în schimb. Vrea și ea să se tundă, să fie fertilizată când îi este foame, să bea apă, să i se aplice substanțe potrivite pentru a se păstra în stare bună. Practic viața cere atenție, iar dacă optăm pentru gazon natural știm deja că și recompensa este pe măsură.

Chiar și la trafic greu gazonul rezistă și rămâne luxuriant, cu mâinile potrivite ce au grijă de el, indiferent că e participant activ la evenimentul tău sau nu.

Smart cities… the green way?

Vom ajunge la orașele viitorului cu temperaturi mai reduse, cu zone unde evenimentele să nu fie în săli închise preponderent, unde landscape-ul să influențeze pozitiv decizii și stări, unde oxigenul să fie nu doar o cifră pe hârtia proiectelor, iar întregul pachet de beneficii pentru sănătate fizică și mintală să fie influențate. În orașele viitorului acoperișurile verzi vor fi locuri nu doar de cinat sau citit, natura va deveni parte integrantă din orice eveniment de viață și acesta ne rămâne crezul.

Gazon natural, copii fericiți

Cam unde vă jucați când erați mici la evenimente? Nu mereu în afara sălii de evenimente, în primul spațiu verde unde puteați să interacționați cu ceilați copii? Unde acesta nu există, urmau o serie de julituri și alergat pe un ciment nu tocmai primitor și griji în plus pentru părinți și gazdele evenimentului.

Da, e drept, nici evenimentele nu erau atât de diverse că acum și cam greu aveam acces la ele. Deja în zilele noastre copiii ajung mai des să își însoțească părinții, inclusiv la concerte, brunch-uri și de ce nu participa chiar ei înșiși la o serie de evenimente diverse de la zile naștere la evenimente culturale.

Adevărul trist este că majoritatea copiilor sunt, inclusiv la evenimente, furați de tentația tehnologiei la îndemână.

Vestea proastă, mult deplânsă de experții în wellness în ultimul deceniu, este că copiii petrec mai puțin timp ca niciodată în natură. De asemenea, spun studiile, copiii interacționează tot mai puțin între ei dinafara spațiului de școală. Unul din 3 copii suferă de o formă de însingurare.

Din filmele de peste ocean ne aducem aminte cu siguranță de imaginea copiilor preponderent îmbrăcați în alb, alergând fericiți pe o iarbă nesfârșită. Ei bine, era gazon! Și nu unul artificial, și nu mai e doar un vis american.

Petrecerile de copii sunt pentru joacă și bucurie și cu greu ne putem gândi că cineva își mai face griji de murdărie și trântit în iarbă, iar dacă copiii sunt fericiți și în siguranță, și părinții se pot bucura de un eveniment fără griji. Lasă-i să-și facă amintiri de neuitat!

Să vorbim despre temperaturi

Odată cu venirea zilelor toride, un beneficiu enorm când vorbim de gazon natural și un colț verde la evenimente este reducerea temperaturii.

Gazonul poate reduce 50% din căldura solară prin evaporarea de răcire, reducând inclusiv nevoile de răcire ale spațiilor din apropiere.

În zilele însorite, temperatura aerului la suprafață, de pe gazon rămâne cu cel puțin 10° până la 12° grade mai redusă decât la nivelul asfaltului.

În schimb, temperaturile suprafeței gazonului natural, dacă e să le comparăm cu cel artificial în aceleași condiții de temperatură și mediu, pot măsura chiar și peste 20 de grade mai puțin.

Fericire în verde pentru că… doar sănătoși înverzim România!

Dacă tot timpul ai visat ca nunta ta, evenimentul de business mult așteptat sau lansarea unui produs nou, ziua copilului tău sau orice alt eveniment să fie pe un gazon natural, noi suntem aici pentru starea ta de bine.

Comunitatea OxyGrădinar

Am creat comunitatea OxyGazon, unde împărtășim sfaturi și secrete din culise pentru a-ți fi alături atunci când ai nevoie. Aruncă o privire, poate vei găsi informația de care nici nu știi că ai nevoie.

Lasă un comentariu