Impamantare

Conectează-te la natură!

Conectarea la energia naturală a pământului prin mersul desculț pe iarbă poate diminua durerea cronică, oboseala, disfuncțiile sistemului nervos sau muscular ori anxietatea. Asta au dovedit cercetările menite să ofere soluții alternative celor care doresc să își îmbunătățească starea de sănătate printr-o metodă simplă pe care o poți practica în propria-ți grădină.

Pământul este o resursă globală surprinzător de benefică ce eliberează un ansamblu complet și complex de electroni. Prin contactul fizic direct cu pielea, marele furnizor de energie contribuie la ameliorarea sau chiar la eliminarea disfuncțiilor fiziologice. Deși trăim pe pământ, suntem deconectați de la acesta. Stilul de viață al omului modern îl împinge către îndepărtarea de natură, fapt complet dăunător.

Pășește desculț pe covorul naturii! Stilul nostru de viață de zi cu zi ne îndepărtează tot mai mult de natură. Ne petrecem prea mult timp în mașină, locuim în case cu etaj, avem puține activități în aer liber. Astfel, pierdem legătura energetică, semnalele încorporate în pământ și activăm sindromul deconectării. În concluzie, nu avem contact direct cu solul. Specialiștii recomandă cel puțin 15 minute petrecute fără încălțări pe gazon curat și sănătos. În plus, 95% dintre încălțări au talpă sintetică, realizată dintr-un material care face imposibilă trecerea energiei pământului către organism.

Prin mersul desculț pe iarbă se realizează împământarea, proces ce transformă corpul tău într-un burete care absoarbe electronii pământului. Aceștia se dispersează de jos în sus în tot organismul, începând de la picioare și urcând către creier. Aceasta este o legătură vitală deoarece corpurile noastre funcționează electric. Fiecare mișcare sau gând se bazează pe frecvențe și transmisii electrice. Inima, creierul și sistemul imunitar sunt exemple evidente. Ritmul zilnic al ciclului chimic și hormonal în corpul uman este reglat și menținut prin semnalele electromagnetice generate de electronii Pământului. Corpul uman este extrem de receptiv la aceste semnale care stabilesc ritmul funcțiilor de zi-noapte sau ritmurile cardiace.

Iată cum acționează împământarea asupra organismului uman:

  • sistemul nervos – stimulează funcționarea creierului
  • sistemul respirator- crește cantitatea de oxigen din sânge
  • sistemul digestiv – reduce balonarea, accelerează tranzitul intestinal
  • sitemul reproducător – reglează ritmul hormonal
  • sistemul osos – fixează calciul în oase, reduce osteoporoza
  • articulațiile – ameliorează durerea, reduce artrita

Beneficiile împământării:

  • reduce stresul, îmbunătățește calitatea somnului
  • calmează aritmia, reglează presiunea sângelui
  • reduce durerile musculare după exerciții fizice intense
  • accelerează procesul regenerării țesuturilor

Gazonul – cea mai bună suprafață pentru împământare! Cei mai mulți dintre noi trăim în mediul urban, acolo unde suntem înconjurați de asfalt și betoane. Specialiștii recomandă celor care locuiesc la casă să înființeze o peluză în detrimentul unei alei pavate.

Cheamă-ți prietenii la tine în weekend, iar în zilele călduroase renunțați la încălțări și organizați activități pe iarbă! Plimbă-te desculț pe iarbă mai ales dimineața: este cel mai potrivit moment pentru că este perioada zilei în care apare roua. Mersul desculț pe iarbă proaspătă este una dintre cele mai benefice și ieftine metode prin care poți să fii mai sănătos la trup, minte și spirit.

În concluzie, sursele vitale de sănătate sunt atât de aproape de noi. Acestea nu sunt în fiole-minune care schimbă totul peste noapte; Tot ceea ce trebuie să facem este să renunțăm câteva minute zilnic la încălțări, să ne lăsăm inspirați și conectați cu natura, forța vindecătoare și purificatoare care ne va fi mereu prieten. 

Bibiografie:

https://new.hindawi.com/journals/jeph/2012/291541/

http://rivendellvillage.org/EarthingBook.pdf

https://www.barefoothealing.com.au/v/what-is-earthing/22

https://earthinginstitute.net/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=67&v=Z4F8mterVGE&feature=emb_logo