3 sfaturi pentru alegerea îngrășământului potrivit pentru grădina ta

Dacă îți dorești un gazon frumos și sănătos pe termen lung, fertilizarea acestuia este un proces esențial, iar dacă nu ești sigur care este îngrășământul de care grădina ta are nevoie, te putem sfătui noi.


Fertilizantul se alege ținând cont de etapa de creștere în care gazonul se află și de perioada anului în care dorești să îl aplici. Astfel, există trei categorii în care peluza ta se poate încadra, ținând cont de următorii factori:


1. Gazonul este proaspăt instalat;

În cazul rulourilor de gazon natural proaspăt plantate, OxyGrădinar recomandă un îngrășământ bogat în azot și fosfor. Azotul accelerează creșterea ierbii și încurajează uniformizarea gazonului, iar fosforul ajută la fixarea rulourilor, dezvoltand sistemul radicular. Folosește un fertilizant cu eliberare îndelungată, acesta va contribui la îndesirea zonei verzi.

gazon rulat

2. Gazonul se află în condiții de stres;

Traficul intens, diversele boli, dăunătorii sau anumite condiții climatice dificile precum temperaturile foarte scăzute ale iernii sau cele prea ridicate din timpul verii, pot aduce gazonul în condiții de stres. În această situație, OxyGrădinar recomandă un îngrășământ bogat în potasiu. Acesta sporește imunitatea și rezistența la toți factorii externi dăunători.

gazon rezistent la trafic

3. Gazonul este în perioada de regenerare.

În perioadele de revenire la temperaturi medii, când grădina se recuperează în urma unei boli sau a dăunătorilor, ori după efectuarea proceselor de aerare sau scarificare, gazonul intră într-o etapă de regenerare. În această perioadă, fertilizantul cu o formulă echilibrată este ideal, datorită cantității ponderate de nutrienți oferiți.

regenerare gazon

OxyGrădinar propune și o variantă alternativă. Dacă ești în căutarea unui îngrășământ organic care să te scape de griji întregul an, OxyRestart este soluția optimă, deoarece are efect rapid și eliberare lentă. Acesta asigură hrana necesară oricărei peluze de gazon, indiferent de anotimp, având o eficacitate de până la opt săptămâni.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *