Cum protejăm gazonul de artificiile din noaptea de revelion?

Acest sfârșit de an ne găsește tot sub restricțiile pandemiei, ceva mai lejer decât anul trecut, e drept, însă tot constrânși în anumite aspecte. Motiv pentru care, majoritatea dintre noi își va petrece noaptea dintre ani acasă, privind din curte cum cerul este luminat de artificii și cum pășim într-un nou an. Deși este un motiv de sărbătoare, acest eveniment simbolic nu este ferit de incidente cauzate de nerespectarea măsurilor de prevenție. În acest context, gazonul este și el predispus distrugerilor cauzate fie de lansarea artificiilor, fie de scântei sau de căderea rămășițelor.

 În acest sens, ne-am gândit să venim în întâmpinarea voastră cu sfaturi de prevenție, dar și de reparare a gazonului.

1. Nu lansați artificiile direct de pe gazon.

De Revelion, în acele momente pline de extaz în care bucuria este supremă, nu mai ținem cont de prea multe reguli, iar când se apropie momentul artificiilor, căutăm cu privirea spațiul potrivit pentru lansarea la timp. Deși este un moment destul de tensionat, este foarte important să nu trimiteți rachetele direct din grădină pentru că acest lucru duce la arderea gazonului. Cel mai bine este să folosiți o găleată stabilă umplută cu pământ ca rampă de lansare.

artificii

2. Nu aruncați petardele în grădină.

Deși se află printre activitățile favorite de cei tineri, folosirea petardelor poate fi un adevărat pericol pentru gazon. Aruncate direct în curte, pe iarbă, rezultatele vor fi negative, deoarece vor arde și distruge zonele. Ca variantă alternativă recomandată, puteți să le aruncați într-o găleată cu apă.

3. Nu lăsați rămășițele pe iarbă.

După ce noaptea s-a terminat, curățați gazonul de rămășițele artificiilor care au aterizat în grădina voastră. Acestea conțin substanțe chimice care pot afecta gazonul dacă sunt lăsate acolo prea mult timp.

artificii gazon

4. Repararea gazonului ars.

Poate tu ai fost pregătit și ai ținut cont de sfaturile noastre, însă nu ai putut evita resturile aterizate în curte de la vecini sau petardele aruncate de tinerii dornici de adrenalină. Nu îți face griji, la OxyGazon găsim mereu soluții pentru repararea gazonului natural. Dacă acesta a suferit deteriorări, pur și simplu greblați cenușa înapoi în sol pentru a adăuga nutrienți și nu ezita să ne contactezi pentru asistență personalizată.

reparare gazon

Dacă noaptea dintre ani te ia pe nepregătite și întâmpini dificultăți în protejarea peluzei, intră în comunitatea noastră și întreabă-ne orice, atât pe noi cât și pe ceilalți grădinari pasionați din grup.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *