Cum să previi apariția zonelor moarte din gazon?

Orice grădinar iscusit și mai ales dedicat, care îngrijește gazonul natural din curtea sa cu pricepere și interes, poate înțelege dezamăgirea din momentul în care impecabila peluză prezintă zone de iarbă uscată sau arsă.


Cauzele pentru care această problemă poate apărea sunt diverse, de la traficul intens, la infestarea cu larve sau alți dăunători naturali sau la activitatea animalelor de companie în curte. În funcție de cauză se vor determina și soluțiile pentru prevenirea sau rezolvarea problemei. 


Astfel, ți-am pregătit câteva sugestii și sfaturi pentru a evita apariția inesteticelor zone moarte de pe rulourile de gazon, în funcție de motivul apariției lor:

1. Din cauza activității animalelor de companie.

Cu toții ne iubim cățelul sau pisica și, tocmai din drag, le dăm voie să se joace în curte și să se simtă liberi.

Cu toate acestea, urina lor reușește să afecteze aspectul și sănătatea gazonului. În cazul acestora, soluția nu este tocmai complicată, dat fiind că avem control asupra prietenilor noștri necuvântători și îi putem direcționa către alte zone, mai potrivite pentru a-și face nevoile.

animale de companie

2. Din cauza unei substanțe chimice.

Grădinarii gospodari știu că nu este total exclus ca benzina, motorina, sau uleiurile folosite la utilajele de îngrijire a grădinii sau curții, să fie vărsate din greșeală pe gazon. De asemenea, există și posibilitatea ca erbicidele și pesticidele chimice să cauzeze zone de iarbă moartă.

În acest caz, soluția ideală se leagă de rapiditatea cu care acționezi. În cazul ideal, excesul de soluție chimică este înlăturat de pe gazon în cel mai scurt timp. Ca prevenție, înaintea folosirii acestui tip de substanțe, se recomandă respectarea cu strictețe a cantității sugerate pe ambalaj.

substanțe chimice

3. Din cauza unei boli sau a unor insecte.

Acesta este cel mai nefericit motiv pentru care gazonul tău ar putea prezenta zone moarte. În primul rând, identificarea precisă a dăunătorului poate fi anevoioasă și ambiguă.

Îți recomandăm informarea atentă sau chiar apelarea la o echipă profesionistă pentru a identifica cu certitudine boala fungică sau insecta care cauzează probleme rulourilor tale de gazon. După diagnosticarea corectă, te vei ajuta de soluțiile profesioniste de tratare a ierbii.

suprafețe moarte

Dacă te confrunți cu problema porțiunilor de iarbă uscată pe gazonul tău și ai nevoie de ajutor în identificarea cauzei, te așteptăm în comunitatea noastră de pe Facebook, unde ne poți întreba pe noi sau pe ceilalți grădinari pasionați din grup.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *