CUM SĂ ALEGI TIPUL DE GAZON POTRIVIT PENTRU GRĂDINA TA?

Dacă ai hotărât că gazonul este soluția pentru problema ta, următorul pas este să decizi care este cel potrivit nevoilor tale. Știm că această alegere poate fi considerată dificilă, însă în realitate, OxyGrădinar a simplificat acest proces și a realizat o serie de 3 întrebări la care clienții își pot răspunde singuri pentru a afla ce gazon li se potrivește. 


Dacă și tu ai nevoie de ajutorul unui specialist, iată cele 3 întrebări la care să răspunzi  pentru a afla ce tip de gazon este potrivit pentru tine și nevoile tale:

Întrebarea 1: La ce trafic trebuie să reziste gazonul din curtea mea?

Dacă ai nevoie de un gazon pe care să se poată desfășura activități sportive sau pur și simplu să fie destinat unei zone intens circulată, recomandarea este să alegi un tip de gazon cu putere de îndesire și durată mare de viață prin autoregenerare. Astfel, dacă spațiul tău, fie el unul rezidențial, o peluză intens tranzitată, teren sportiv, parc, loc de joacă ori proiect industrial are nevoie de rezistență mare, atunci îți recomandăm OxyGazon Royal Sport sau OxyGazon Bio Sport.

gazon natural sport

Întrebarea 2: Am nevoie de un gazon care să reziste la zone umbrite?

În funcție de zonele în care ne aflăm, cerințele sunt diferite, corect? Astfel că, adaptat acestor cerințe trebuie să fie și tipul de gazon pe care îl alegi pentru spațiul tău, oricare ar fi acesta. Dacă ai nevoie ca gazonul să reziste zonelor cu semi-umbră, precum zonele de munte sau acele spații la care lumina soarelui este obturată, potrivit pentru tine este OxyGazon Bio Umbră sau OxyGazon Royal Umbră.

gazon natural umbră

Întrebarea 3: Am nevoie de un gazon care să reziste la soare puternic?

Pe de altă parte, dacă zona ta este expusă temperaturilor ridicate, traficului intens și este predispusă la secetă, înseamnă că ai nevoie de un gazon care să înmagazineze apa și să aibă un grad redus de întreținere, precum OxyGazon Bio Secetă sau OxyGazon Royal Secetă.


gazon natural secetă


Atunci când ești în căutare de gazon pentru amenajarea grădinii sau a unui parc, poate fi copleșitor să cauți și să găsești informațiile potrivite legate de ce ți se potrivește cu adevărat. Am creat acest sistem de 3 întrebări pentru a veni în ajutorul tău, însă dacă nici acum nu ai reușit să identifici tipul de gazon potrivit nevoilor tale, contactează-ne pentru consultanță personalizată și adaptată.


Dacă vrei mai multe sfaturi utile legate de alegerea și întreținerea gazonului și pentru a afla toate secretele unei grădini frumoase, te invităm în comunitatea OxyGrădinar de pe Facebook.