TOP 3 cele mai frecvente buruieni din gazon și cum scapi de ele

Cei mai mari inamici ai ierbii verzi sunt cei naturali, printre care se numără și buruienile. Apar parcă de nicăieri și sunt ultimul lucru pe care un grădinar dedicat și-l dorește în curtea sa.

De aceea, am pregătit o listă cu trei dintre cele mai des întâlnite buruieni și soluții pentru a le înlătura eficient:

1. PIRUL;

O buruiană căreia îi priește soarele, dar care rezistă și la umbră, pirul crește cel mai bine pe soluri bogate în nutrienți și are o rădănică îndeajuns de lungă încât înlăturarea manuală să nu poată fi realizată.

Astfel, cele mai bune soluții sunt cele preventive, care presupun săparea pământului din vară până la finalul iernii și tunderea frecventă a gazonului, pentru a evita răspândirea semințelor.

2. HIRUȘORUL;

Această buruiană poate fi confundată cu firele de iarbă, însă are frunzele mai late, mai deschise la culoare și mai fine. Crește în smocuri pe soluri fertile, bine irigate. 

Poate fi înlăturată prin extracție manuală, aerarea și scarificarea solului sau erbicidare.

3. PĂPĂDIA.

Ușor de recunoscut după florile ei galbene, păpădia se înmulțește din cauza vântului care îi poartă semințele pe distanțe mari.

Soluțiile pentru eliminarea ei includ plivitul, erbicidarea și extragerea manuală.

La OxyGazon recunoaștem importanța susținerii clienților noștri în orice tip de activitate verde și, în acest scop, am creat special pentru tine comunitatea OxyGrădinar, unde poți găsi mai multe sfaturi și idei din aria grădinăritului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *