OxyGazon – beneficii pentru mediul înconjurător

Una dintre caracteristicile produsului OxyGazon constă în faptul că are capacitatea de a produce oxigen. O peluză OxyGazon cu suprafața de 200 de metri pătrați produce în fiecare zi necesarul de oxigen pentru o familie cu patru membri.

OxyGazon – îmbunătățește calitatea aerului

Față de un gazon obișnuit, OxyGazon produce cu 30% mai mult oxigen. Asta datorită densității sale și a verdelui intens pe care ți-l păstrează pe tot timpul anului. Oxigenul pe care îl respirăm este produs de iarbă printr-un proces complex numit fotosinteză. Cu cât gazonul este mai sănătos și viguros, cu atât puterea sa este mai mare, iar cantitatea de oxigen variază în funcție de culoare.

OxyGazon – elimină poluanții și dioxidul de carbon

Față de un gazon însămânțat, OxyGazon produce mai mult oxigen în timp mai scurt. Asta datorită ritmului accelerat de creștere și a desimii în frunze verzi și dense. În acest mod, OxyGazon elimină dioxidul de carbon și alți poluanți din aer. OxyGazon absoarbe apa și substanțele impure și le filtrează prin firele de iarbă și rădăcinile sănătoase, curățând eficient aerul pe care îl respirăm.

OxyGazon – asigură controlul climatic

Cu toții am trăit senzația de relaxare din timpul unei plimbări cu picioarele goale prin iarba umedă într-o zi caniculară. Fiecare fir din peluză acționează ca un aparat natural de răcorire. Suprafețele gazonate absorb căldura emanată de soare pe timpul zilei și o eliberează lent seara, cu o temperatură mai mică cu 10-14 grade Celsius decât suprafețele betonate. Puterea de răcire este semnificativă – cu până la 50%. Așa se explică temperaturile insuportabile din spațiile urbane din zilele caniculare, în comparație cu atmosfera confortabilă din mediile rurale.

OxyGazon – asigură controlul eroziunii

Eroziunea solului este o problemă serioasă în zilele noastre. Statisticile spun că în România, 47% dintre procesele de degradare ale solului sunt din cauza eroziunii. Rulourile OxyGazon, prin rădăcinile sale mature, adânci și răspândite, se transformă într-un liant pentru sol, mai eficient decât orice alt tip de plantă. Până la 90% din greutatea ierbii se găsește în rădăcinile sale. Cercetările au dovedit că zonele sănătoase ale gazonului absorb de șase ori mai multe precipitații decât un câmp de grâu de dimensiuni similare. În plus, scurgerile de apă sunt reduse până aproape de zero, fapt care conduce la evitarea inundațiilor.

OxyGazon – purifică apa

Rulourile OxyGazon reprezintă un purificator foarte eficient al apei deoarece absorb apa și o conduc, prin intermediul rădăcinilor, în subteran. Aici intervin micro-organismele solului care descompun substanțele chimice în materie inofensivă. De exemplu, apa de ploaie preluată de o peluză poate să devină de până la zece ori mai puțin acidă decât aceeași cantitate de apă care se scurge pe o suprafață dură cum ar fi betonul.

Așadar, OxyGazon nu este doar o soluție de confort, un element atrăgător pentru grădină, un mod estetic de amenajare a curții cu este un element care contribuie cu adevărat la sănătatea și bunăstarea noastră, a familiilor noastre și a planetei noastre.

Bibliografie:

https://sciencing.com/how-much-oxygen-does-grass-make-12222682.html

https://www.gardenmyths.com/lawns-reduce-co2-levels/

https://www.reference.com/science/much-oxygen-grass-produce-bdfe47213538b946

https://www.scienturficsod.com/growing-great-lawns/lawns-and-the-air-that-we-breathe/

https://www.icpa.ro/documente/coduri/Sunt_raspandite_procesele_degradarii_solului.pdf