Beneficiile mersului desculț în iarbă – Earthing în picioarele goale

Beneficiile mersului desculț în iarbă|Earthing în picioarele goale

Mâncați sănătos! Beți minim 2 litri jumătate de apă, consumați mai puțin zahăr! Cum ar fi ca la toate acestea să adăugăm cu voce tare în media și mersul desculț în iarbă, wellness în picioarele goale sub numele lui mai puțin cunoscut, Earthing.

„Earthing” înseamnă mersul desculț pe pământ, iarbă sau nisip (adică pe orice suprafață naturală). Deci, pentru a beneficia de avantajele acestuia, e cazul să coborâm de pe trotuarul orașului cât mai des. Cum ar fi astfel… să nu te încalți dar mai ales să respiri… să pășești pe gazon, să-ți dai timp pentru starea ta de bine?

De ce e bine să mergi cu picioarele goale în iarbă?

La prima rouă gândurile se așează mai bine, nu credeți? Și dacă n-o fi rouă și ar fi seara târziu înainte de culcare sigur are și asta un plus cât de mic. Vă sună prea poetic? Ei bine, iarba verde este ceva la care ar cam trebui să avem toți acces.

Studiile timpurii arată că beneficiile pentru sănătate provin din relația dintre corpurile noastre și electronii de pe pământ. Planeta are propria sa încărcătură naturală și se pare că ne simțim mult mai bine atunci când suntem în contact direct cu ea.

Iarba proaspătă, lumina caldă a soarelui și împrejurimi naturale frumoase pot face pe oricine să încerce preț măcar de o oră să lase încălțămintea deoparte. Se pare că mersul pe gazon natural oferă puteri nebănuite și clar dovedite.

Când mergem desculți, pielea noastră intră în contact direct cu pământul, iar ionii negativi prezenți pe pământ pot ajuta la echilibrarea ionilor pozitivi din corpul nostru, creând un echilibru care ne îmbunătățește sănătatea în multe feluri. În timpul mersului desculț pe iarbă, presiunea asupra picioarelor tale se activează și oferă corpului energie, precum și o îmbunătățire rapidă a echilibrului emoțional.

Dacă e să ne gândim la sănătatea fizică, experții recomandă mersul desculț pe iarbă dimineața devreme, deoarece stimulează imunitatea și, de asemenea, îmbunătățește vederea.

Studiile și Earthingul

O recenzie vastă publicată în Journal of Environmental and Public Health a analizat o serie de studii care evidențiază modul în care electronii de pe pământ îmbunătățesc sănătatea. S-a constatat ca pacienții cu dureri cronice care foloseau saltele din fibră de carbon împământat au dormit mai bine și au experimentat mai puțină durere.

Un alt studiu a constatat că s-a schimbat activitatea electrică a creierului, măsurată prin electroencefalograme. Alte cercetări au descoperit că împământarea a avantajat conductivitatea la nivelul pielii, a moderat variabilitatea ritmului cardiac, a îmbunătățit reglarea glucozei, a redus stresul și a susținut funcția imunitară.

O investigație marcantă a ultimilor ani, publicată în Journal of Alternative and Complementary Medicine, a constatat că împământarea crește încărcătura de suprafață a globulelor roșii. Ca urmare, celulele evită aglomerarea, ceea ce poate scădea vâscozitatea sângelui. Vâscozitatea ridicată este un factor semnificativ în bolile de inimă, motiv pentru care atât de mulți oameni iau aspirină pentru subțierea sângelui în fiecare zi pentru a-și îmbunătăți sănătatea inimii. Un alt studiu din același jurnal a constatat că mersul desculț poate ajuta la reglarea atât a sistemului endocrin, cât și a sistemului nervos.

Să ne uităm concret peste multiplele beneficii!

Reducerea durerii și inflamației

Mersul desculț pe iarbă este o modalitate ușoară și naturală de a reduce inflamația cauzată de diverse leziuni. Practic stimulează un catharsis imediat pentru a reduce nivelul general de durere prin reducerea inflamației și, astfel, permițând sângelui mult mai oxigenat să curgă liber și mai eficient în tot corpul.

Insomnia poate fi controlată!

Insomnia este o tulburare de somn care ne dă tot mai multe bătăi de cap cu afectarea productivității dar și a stării de bine zilnice cu repercursiuni grave asupra sănătății fizice pe termen lung. Dacă aveți probleme cu somnul în timpul nopții, cu siguranță trebuie să începeți să mergeți desculț pe iarbă.

Activitatea este cunoscută pentru a induce un somn profund și odihnitor. Contactul fizic cu suprafața pământului ajută la reducerea nivelului hormonului stresului din organism și ajută o persoană să doarmă sănătos, activând melatonina atât de utilă în declanșarea somnului.

Îmbunătățirea vederii

Există un punct de presiune pe tălpile noastre, care este considerat a fi conectat la nervii ochilor. Mersul desculț dimineața pe iarbă poate stimula acest punct de presiune și te poate ajută să îți îmbunătățești vederea generală.

În plus, privind culoarea verde a ierbii îți calmezi ochii. Rouă dimineții pe iarbă este, de asemenea, benefică pentru sănătatea ochilor.

Îmbunătățirea funcționării sistemul nervos

Mersul desculț pe iarbă stimulează punctele specifice de acupunctură ale piciorului și acest lucru, la rândul său, ajută la stimularea nervilor și venelor noastre, îmbunătățind astfel sistemul nostru nervos. Durerea cauzată de vene varicoase, în special în rândul pacienților diabetici, poate fi redusă dacă merg în mod regulat desculți.

Menținerea echilibrului tensiunii arteriale

Nivelul tău de stres scade automat atunci când mergi desculț pe iarbă, pe măsură ce nervii picioarelor sunt stimulați, eliberând stresul. Din moment ce stresul vine în jos, tensiunea arterială, de asemenea, este sub control.

Mersul desculț pe iarbă nu numai că îți întărește picioarele, gleznele, vindecă durerile cronice, inflamația, insomnia, îmbunătățește sistemul nervos, vederea ochilor, sistemul imunitar, controlează tensiunea arterială, dezechilibrul hormonal, dar îți îmbunătățește și postura, ameliorează anxietatea, stresul, depresia, îți protejează corpul de câmpurile electromagnetice, încetinește îmbătrânirea și, de asemenea, ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor.

Menținerea posturii corecte

Mersul desculț este, de asemenea, un exercițiu excelent pentru picioare, deoarece întărește și întinde mușchii, tendoanele și ligamentele din picioarele, gleznele. Acest lucru ajută la menținerea posturii în poziție verticală corectă. De asemenea, reduce riscul de a dezvolta calusuri, rigiditate în tălpile picioarelor.

Mersul desculț implică mușchii picioarelor într-un mod care întărește întreaga structură scheleto-musculară. Acest mers natural cu biomecanică îmbunătățită implică: postura, conștientizarea corpului și echilibrul poate ajuta la ameliorarea durerii, în parte prin îmbunătățirea mecanicii corporale a genunchilor, șoldurilor și trunchiului.

Extra-beneficii ale mersului desculț în iarbă

  • îmbunătățire a echilibrului, conștientizării corpului, care pot ajuta la ameliorarea durerii și a calusurilor
  • mecanica mai bună a picioarelor, ceea ce poate duce la o mecanică îmbunătățită și a șoldurilor, genunchilor
  • menținerea unei mișcări adecvate a articulațiilor piciorului și gleznei, precum și stabilității adecvate în mușchi și ligamente
  • mușchii picioarelor mai puternici, care susțin regiunea inferioară a spatelui
Plantați-vă măcar 50 m pătrați de gazon natural per membru de familie! Pășiți desculți cu picioarele goale în iarbă în fiecare zi!

OxyGazon vă invită să aveți propriul spațiu de mers desculți, cu gândurile așezate, o sănătate și fizică dar și mintală mai bună, pentru un wellbeing în verde crud.

Rulăm sănătate și fericire pentru oameni și comunități!
– Echipa OxyGazon

Comunitatea OxyGrădinar

Am creat comunitatea OxyGazon, unde împărtășim sfaturi și secrete din culise pentru a-ți fi alături atunci când ai nevoie. Aruncă o privire, poate vei găsi informația de care nici nu știi că ai nevoie.

Lasă un comentariu